Symbolen en elementen in Feng Shui.

Symbolen en elementen in Feng Shui hebben een duidelijke relatie met elkaar.

In Feng Shui zijn symbolen erg belangrijk. Symbolen hebben veel invloed op ons, vooral op onbewust niveau.

In Feng Shui heeft elk element ook zijn eigen symbool of vorm die de energie van dat element weerspiegelt. De tekeningen hieronder maken dit duidelijk.

Bij het element Hout horen vormen die symbool staan voor de omhoog gerichte energie van het element hout, rechtopstaande cilinders zowel rond als vierkant zijn de vormen die daarbij horen. Zoals de stam van een boom zich opricht en energie omhoog stuurt, zo staat een cilinder symbool voor deze energie en dus voor het element Hout.

 symbolen HOUT

Bij het element Vuur horen driehoekige en piramide vormen, scherpe omhoog gerichte vormen, zoals de vlammen van het vuur ook snelle omhoog gerichte energie produceren.

 symbolen  VUUR

Het element Aarde wordt meestal weergegeven als een bol die de planeet aarde vertegenwoordigd. Ook rechthoekige en vierkante vormen met een platte bovenkant en een glad oppervlak staan symbool voor het element Aarde.

 symbolen  AARDE

Metaal vormen zijn koepelvormig en staan symbool voor de naar binnen gerichte energie van het element Metaal.

 symbolen  METAAL

Het element Water heeft een energie die naar beneden en zijwaarts stroomt, zoals een rivier stroomt en meandert en zoals water in een waterval naar beneden valt. Dus bij het element Water horen vormen die trapsgewijs naar beneden lopen of vormen die de beweging en golven van water symboliseren.

 symbolen  WATER

Als je goed om je heen kijkt dan zie je dat heel veel vormen symbool staan voor een bepaald element. Bijvoorbeeld gebouwen vertegenwoordigen door hun vorm een element. Een gebouw met een koepelvormig dak is een Metaal gebouw, een huis met een hoog, scherp puntig dak is een Vuur huis. Een gebouw met een dak dat trapsgewijs loopt is een gebouw met Water als element.

inkomende zoekopdrachten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.