Flower of life tekenen: positief symbool!

De Flower of Life is een zeer positief symbool.

De Flower of Life is een symbool voor creatie, voor schepping.De flower of life bevat alle geometrische vormen.

Onderstaande video geeft heel helder weer hoe je stap voor stap op een eenvoudige manier met behulp van een passer zelf een Flower of Life kunt tekenen.

Feng Shui Tip: Plaats een afbeelding van een Flower of Life in je huis, deze zal de positieve energie in je huis versterken.

Om een flower of life te tekenen, begin je met een cirkel in het midden van je blad te tekenen, dit is ook het midden van je levensbloem. Voor de maat van deze cirkel moet je er rekening mee houden dat de totale levensbloem ongeveer drie keer zo groot wordt.

Alle cirkels hierna hebben dezelfde straal. Trek een lijn op je blad en plaats de punt van je passer op een willekeurig punt van deze lijn en trek een cirkel. Ga door met cirkels trekken, steeds vanuit een snijpunt van twee cirkels totdat de eerste “bloem” ontstaat. Volg de video.

In principe kun je eindeloos doorgaan en is de levensbloem een oneindig figuur. Meestal is hij drie ringen groot. Gum de resten van de cirkels uit en maak de buitenste ring af vanuit de snijpunten van de cirkels van de vierde ring. Maak de levensbloem af door er nog twee grote cirkels omheen te trekken.

Tip: Gebruik een passer die je “vast” kunt zetten, zodat hij niet verschuift en alle cirkels precies even groot blijven.

Natuurlijk kun je hem zo mooi maken als je wilt, er zijn heel veel varianten mogelijk. Geef je eigen Flower of Life een persoonlijke invulling.

Het tekenen van een levensbloem is lekker rustig en meditatief om te doen. Het vereist enige concentratie en oefening om je levensbloem “perfect” te krijgen.

 

inkomende zoekopdrachten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.