Feng Shui Tips: Slaapkamer inrichten.

Feng Shui Tips: Slaapkamer inrichten.

Hier volgen een aantal tips om je slaapkamer goed in te richten. In Feng Shui gaat het over energie dus met goed bedoel ik dan met de juiste energie om een goede nachtrust te hebben.

slaapkamer

Een van de belangrijkste zaken om je slaapkamer Feng Shui in te richten is het hoofdeinde. Zorg ervoor dat het hoofdeinde van je bed in de voor jou goede richting staat, dit kun je laten berekenen door een Feng Shui Consultant.

Het beste is het als er een hoofdeinde aan je bed zit dat boven je matras uitkomt en van hout of een zacht materiaal is gemaakt. Het beste is beide, hout dat kracht en bescherming geeft en door te bekleden met textiel wordt het hout door de zachtheid van de bekleding in balans gebracht.

Let op welke symbolen in je slaapkamer aanwezig zijn, te heftige afbeeldingen kunnen je nachtrust verstoren. Dit heb ik meegemaakt met een klant die niet goed sliep en jungle behang in de slaapkamer op de wand had.

Zorg voor voldoende ventilatie en frisse lucht in de slaapkamer. Zet het raam open, dit zorgt ervoor dat de frisse lucht kan circuleren.

Pas op met stroom. Elektriciteit te dicht bij je hoofd als je slaapt geeft te veel elektrosmog. Als je slaapt lig je meestal 8 uur te rusten. Je lichaam is juist dan gevoelig hiervoor. Dus plaats een lamp ver genoeg van je hoofd en gebruik een wekker die op batterijen werkt in plaats van een elektrische wekker. Pas ook op met elektrische leidingen die achter je bed lopen. Dit is vaak een van de redenen waarom je in een hotelbed niet zo goed slaapt. In een hotel lopen meestal kabels achter het hoofdeinde.

Pas op met spiegels in de slaapkamer, niet direct op het bed gericht en zeker niet aan het plafond.

Slaap niet recht onder een balk.

Laat je voeten niet direct naar de deur wijzen.

Zet het hoofdeinde van het bed niet recht onder een raam.

slaapkamer

Houd de slaapkamer eenvoudig, te veel prikkels kunnen je ook weerhouden van een goede nachtrust.

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten over het inrichten van de slaapkamer of als je wilt weten wat voor jou de meest gunstige windrichting is om met je hoofd te liggen als je slaapt.

inkomende zoekopdrachten

15 gedachten over “Feng Shui Tips: Slaapkamer inrichten.

 1. heb nu diverse sites bekeken inzake het plaatsen van je bed t.o.v. de deur en het raam. Conclusie: ik kan mijn bed nergens plaatsen. Niet tegenover de deur, niet met de voeten naar de deur, niet met het hoofdeinde onder het raam en niet aan de muur naast de deur. Dus toch maar staande slapen?? 😉

  • Beste Ilona, Dank je voor je reactie. Staande slapen lijkt me niet erg fijn : )
   Er is altijd een goede oplossing te vinden, Feng Shui heeft meerdere lagen.
   Belangrijk is niet recht tegenover de deur met je voeten, in de richting van de muur waarin de deur zit kan wel.
   Er is vast een dichte muur in je slaapkamer, ga daar met je hoofd heen liggen.
   Voel vooral heel goed wat voor jou goed voelt.
   Als je de voor jou meest gunstige windrichting wilt weten, stuur me dan je geboortedatum en dan reken ik dat voor je uit.

 2. Jeetje dit is lastig. Ik heb een muur met een dakkapel een muur met een gewoon raam, een muur tegen de badkamer met ook daarin de deur en een blinde muur en dan heb ik links een raam, tegenover me een dakkapel en rechts de deur…….wat nu?

  • Voor elk probleem is een oplossing. Het beste lijkt mij om het bed tegen de blinde muur te plaatsen. Waar staat het bed nu en hoe voelt dat voor u, slaapt u goed?

   • Het bed staat nu in het dakkapel met een groot hoofdbord, rechts een muur met een raam, links een muur (muur tegen de badkamer) en aan t einde van deze muur zit de deur: tegenover het voeteneinde bevindt zich een blinde muur. Zet ik daar t bed tegenaan dan kan de deur niet meer helemaal open…

    • Beste Danielle, Volgens mij staat je bed nu op de juiste plaats in je slaapkamer. Als je een hoofdschot aan je bed hebt, dan heb je geen last van het raam. Het is niet goed om het bed tegen de muur naar de badkamer te zetten, teveel Yin energie. Veel succes!

 3. Lastig, In m’n nieuwe slaapkamer staat m’n bed tegen de enige muur zonder deur/raam, maar sindsdien slaap ik niet goed. Ik lig elke avond ‘wakker’ in bed, nieteens veel malen of denken, maar ben gewoon wakker. En tegen die muur staat m’n bed echt in het midden vd kamer, wat me een onveilig gevoel geeft. Andere optie is m’n bed half onder het raam zetten… maar dat wordt afgeraden. Wat te doen?

  • Beste Yara,
   Als je een achterwand van ongeveer 80 – 100 cm hoog achter het hoofdeinde van je bed maakt, dan kun je je bed wel half onder het raam zetten.
   Succes!

  • Beste Henny,
   Je kunt verschillende dingen doen:
   Je bed op een andere plaats zetten.
   De balk afschuinen of afronden.
   De balk verzachten door bijvoorbeeld een doek onder de balk te hangen.
   Veel succes!

 4. Wij krijgen een nieuw huis,volgens de electraman kunnen we alleen tegen de muur slapen waar de badkamer grenst maar daar zit ook de deur dus dat betekent dat ik met mn hoofd naar de badkamer moet slapen en naast mn bed de deur.
  Waar ik mn bed wil zetten zit net een smal raam fat betekent dan dat mijn hoofdbord voor dat raam staat wat is het beste? Anders laat ik dat raam gewoon vervallen. Help

 5. Hello, mijn man is van 82 en kua nr 9 en ik ben van 78 en kua nr 6. We slapen in het noordwesten, wat een hele slechte richting is voor mijn man.

 6. Goedemiddag, hier ook een vraag.
  Mijn slaapkamer staat op het zuidoosten. Wat zijn nou goede schilderijen qua kleur en elementen die ik aan de west en oostkant van de slaapruimte kan hangen? Mijn bed heb ik recent aan de meest gunstige kant geplaatst nl. het oosten. Mijn persoonlijke Kua is 5 of 8 volgens andere websites. Hoop dat u me een beetje wegwijs kunt maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.