Huis kopen, let op de vorm van het perceel!

Huis kopen, let op de vorm van het perceel!

HET PERCEEL
Er zijn een paar dingen om over na te denken wanneer we een perceel evalueren. Dit zijn: de “energie” van het perceel, de vorm, het profiel en de locatie van het perceel.
De “Energie” van het perceel

Het perceel waarop uw huis staat zou “Chi” oftewel “vitale levens – energie” moeten hebben dat het leven ondersteunt. Deze energie manifesteert zich in de flora en fauna van het perceel. Een perceel dat overvloed aan leven heeft, zoals vogels, eekhoorns en ook een weelderige groene vegetatie heeft duidt op sterke “chi”.

Schaarse vegetatie of vegetatie met geelachtige tinten duidt op een perceel met onvoldoende “chi”. Vermijdt droge, rotsachtige of zanderige percelen. Deze duiden op afwezigheid van “chi”.

De vorm van het perceel

Een vierkant of een rechthoekig perceel is ideaal. Voor een rechthoekig perceel zou de verhouding tussen lengte en breedte niet meer mogen  zijn dan 2,5 : 1. Dit is geen vaste regel, maar het is wel algemeen geaccepteerd binnen Feng Shui dat een minder extreme verhouding beter is.

Vreemde vormen, zoals een trapezium, een ruit of andere onregelmatige vormen zijn niet Feng Shui vriendelijk.

L-vormige of U-vormige percelen zijn ook ongunstig. Het ergste is een driehoekig perceel. Ook moet u percelen vermijden waarvan een duidelijke hoek ontbreekt.

  

Het profiel van het perceel

Het perceel waarop het huis staat is ideaal wanneer het hoger is aan de achterzijde en een beetje lager aan de voorkant. Vermijd een perceel dat aan de voorkant hoger is en aan de achterkant lager. Deze vorm is erg ongunstig.

Het gebied aan de voorkant van het huis is het meest ideaal wanneer daar een grote open ruimte is zoals een grasveld of een vijver. Daar kan de “Chi” zich verzamelen en de bewoners van het huis kunnen er hun voordeel mee doen.

Wil je het hele E-book gratis downloaden? Vul dan je naam en email adres in hieronder:

inkomende zoekopdrachten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.