Het jaar van de slang 2013

Op 10 februari begint het jaar van de slang 2013.

Het Chinees Nieuwjaar betekent in China het begin van de lente.

Het element dat bij dit jaar van de slang 2013 hoort is water.

De slang is het 6e dier van de Chinese dierenriem.

Slangen zijn wijs, charmant, romantisch, nadenkend en laten zich erg goed leiden door hun intuïtie. Ze kunnen goed snel en logisch denken. Ze zijn populair en hebben vaak interessante en bruikbare ideeën. Maar soms zijn ze geneigd om geen aandacht te hebben voor andere meningen. Slangen waarderen kwaliteit en mooie dingen in het leven en ze kunnen vaak de juiste adressen geven waar je mooie spullen kunt halen.

Slangen zijn elegant en vriendelijk, maar ze kunnen ook uit hun vel springen van jaloezie en hebzucht. Als je in zo’n situatie terecht komt, houdt dan je gevoel voor humor en je leven zal  vol licht en vol vreugde zijn.

het jaar van de slang 2013

Samen met de Os en de Haan staat de Slang in een harmonische driehoek.

Recht tegenover de slang staat het varken. Zij vormen samen een conflict, de kompasrichting van het varken (Hai) dient dus door de slang te worden vermeden.

Samen met de aap vormt de slang een harmonisch tweetal. Dit is vooral belangrijk in het huis. De voordeur, de deur naar de slaapkamer en de deur naar de keuken kunnen voor de slang (Tze) het beste in de kompasrichting van de aap (Sen) gericht zijn.

het jaar van de slang 2013

De Chinezen geloven dat een slang, die in het huis zijn verblijfplaats heeft gevonden, uit het huis verjagen ongeluk brengt. Het bevrijden echter van een slang uit zijn gevangenschap zal worden beloond en brengt overvloed, voorspoed en succes. Het staat symbool voor het loslaten van hebzucht.

 Feng Shui Tip: Lente schoonmaak in je huis!

Zoals wij hier in het voorjaar onze grote schoonmaak houden, zo is het in China traditie om bij het begin van het nieuwe jaar en dus het begin van de lente het huis ook grondig schoon te maken. Er wordt letterlijk ruimte gemaakt om voorspoed en geluk in het huis binnen te halen. Op deuren en op ramen worden rode papieren gehangen die symbool staan voor geluk, voorspoed en lang leven. Er worden enorm grote hoeveelheden vuurwerk afgestoken en er worden drakendansen gedaan.

Heel belangrijk in de lenteschoonmaak is om elk meubelstuk in huis een stukje te verplaatsen, al is het maar één centimeter. Daarna kan de nieuwe energie in het huis weer stromen.

inkomende zoekopdrachten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.