Opruimen van je huis geeft nieuwe energie!

Je huis opruimen geeft letterlijk en figuurlijk ruimte.

Als je je huis eens flink hebt opgeruimd kan de energie in je huis weer vrij stromen.

Veel rommel en overbodige spullen in huis blokkeert de energiestroom in je huis.

In Feng Shui gaat het er om dat de energie in je huis vrij kan stromen.

Wat wordt onder rommel verstaan?

Eigenlijk is rommel alles wat je bewaart en niet (meer) gebruikt of niet (meer) nodig hebt, alles wat je niet (meer) mooi vindt. Spullen waarvan je niet (meer) weet dat je ze hebt. Dingen waaraan je slechte herinneringen hebt, enzovoort.

opruimen

Hoe vaak denk je niet als je op het punt staat om iets weg te gooien, “ja maar misschien kan ik het nog wel ooit gebruiken”. Vervolgens ligt zo iets jaren ergens te verstoffen in een kast of op zolder, je vergeet je dat je het bewaard had, of je komt het pas weer tegen als je gaat verhuizen. En als je dit steeds blijft doen slibt je huis langzaamaan dicht en kan de energie niet meer vrij stromen.

opruimen

Kun je wat je zoekt terugvinden? Je weet dat je iets heb maar zoekt je wezenloos.Iets terugvinden is veel gemakkelijker wanneer het in een opgeruimde kast is opgeborgen.

Weet je niet wat je aan moet trekken? Hangt er misschien teveel in je kledingkast?  Meestal dragen we 80% van de tijd slechts 20% van wat er in onze kledingkast hangt.

Is je bureau netjes opgeruimd of ligt het vol met stapels? Je kunt je misschien voorstellen dat het ook rustiger is in je hoofd wanneer je bureau opgeruimd is.

Een zeer behulpzaam boek dat je kan helpen met het opruimen van je huis is “Weg met de warboel” geschreven door Karen Kingston.

Als je vragen hebt of als je hulp nodig hebt bij het opruimen, laat hieronder een bericht achter:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.